Tak Cukup Duit Setiap Bulan? Cabaran Satu Hari Satu Ringgit

Tak cukup duit?

Banyak hutang?

Kos hidup makin tinggi?

Saya ada satu cabaran untuk kalian untuk keluar dari masalah hutang serta tidak cukup duit setiap bulan.

Keluarkan derma RM 1 setiap hari, selama 30 hari.

Sama ada menderma RM 1 pada 1 tabung / orang yang berlainan setiap hari.

Atau, masukkan RM 1 terlebih dahulu dalam tabung khas setiap pagi. Pada hari ke-30 dermakan kesemuanya.

Sila lakukan sekarang juga!

Jika masih belum murah rezeki, teruskan untuk 30 hari seterusnya.

Mahukah tuan tahu 3 cara menambah pendapatan setiap bulan? Klik link di bawah untuk mempelajarinya:

www.panduancashflow.com

About the author: Suzardi Maulan, Islamic Financial Planner (IFP). Klik sini untuk info lanjut

Lagi Artikel Menarik

22 comments… add one
  • Imran Nov 5, 2012

    Kalau 1% dari reader pakdi buat ni pun dah banyak pahala pakdi boleh dapat ๐Ÿ™‚ . Good Post!

    • Suzardi Maulan Nov 5, 2012

      The power of sedekah ๐Ÿ™‚

  • jefry Nov 5, 2012

    istiqomah sehari seringgit dan buat di awal pagi sebelum solat suboh di masjid. solat suboh di masjid. Jom pakat buat. Insyallah !!

  • reezluv Nov 8, 2012

    Setakat ni saya cuma mulakan setiap minggu…ternyata memang berkesan..nampaknya lepas ni kena setiapnhari..:)

  • Rui Nov 11, 2012

    Terima kasih Pakdi kerana mengingatkan dengan entri ni. Memang terasa perbezaannya. ๐Ÿ˜Ž

  • Suzardi Maulan Nov 13, 2012

    Alhamdulillah, ramai yang faham & suka maksud cabaran ini ๐Ÿ™‚

  • lanabusybee Nov 14, 2012

    Idea yang sangat best!! bila kita banyak memberi, banyak jugak yang masuk nanti ^^

  • Ashraf Shuib Nov 15, 2012

    Terima kasih. Praktikal ๐Ÿ˜€

  • Mamat Nov 20, 2012

    Baik, ini entry yang paling saya suka. Sangat terkesan kepada diri. Teima kasih abang. Haha

  • mohd isyamuddin Dec 4, 2012

    assalamualaikum pakdi,

    cabaran ini adalah cabaran yang cukup sempurna buat semua umat Islam. Dan saya telahpun buat sebelum ini sememangnya berkesan Alhamdulillah dan saya meningkatkan jumlahnya setiap bulan kepada RM5 hingga RM10.

  • zam Dec 6, 2012

    Menarik.. biasa buat hari Jumaat jek… ok.. will do…

  • Kamilah Jan 2, 2013

    Terima kasih untuk tips ini…Saya baru nak mula praktikkan..

  • AmiRini Jan 7, 2013

    Insya Allah… Sy cuba praktikkan

  • Ome Jan 11, 2013

    hmm… never thought of that. Mula kecil2 .. ok, akan ku buat.

  • Order of the Cleric Mar 5, 2013

    Assalamu’alaikum,

    cabaran perlu publisiti meluas kerana, sikap ini jika disemai akan menghilangkan kepapaan

    In shaa ALLAH

    Wallahu’alam

  • ummi safiya Apr 9, 2013

    Setuju sgt.. Kdg2 kita rasa byk dh kita sedekah tp bila akhir bulan x sangka pula tabungan semakin byk.. Mana dtg duit ni.. Wang ihsan kpd ibu bapa pun bagus.. Semakin gaji naik, semakin byk memberi pd ibu bapa..

  • epoi Aug 15, 2013

    Simple dan power..

  • arman Aug 31, 2013

    hendaknya niat kita sedekah untuk mendapatkan balasan pahala dari Alloh ta’ala. bukan untuk mencari keuntungan dunia.

  • khairul Jan 23, 2014

    saya baru baca artikel ni.. saya akan cuba.. bermula dari sedikit.. good idea.. ๐Ÿ™‚

  • soleh bin samad Aug 20, 2014

    usaha utk labur pun tengok pasaran semasa

Leave a Comment