Rancang Wang Dari Sekarang; Buku Kewangan Untuk Mereka Yang Baru Memulakan Hidup

rp_rwdssidebar.gif

Setiap orang pasti melalui peringkat ‘baru mula hidup’.

Siapakah sebenarnya orang yang dikatakan ‘baru mula hidup’ itu?

Mereka ialah orang yang baru memasuki alam pekerjaan dan merancang mahu menggunakan gaji pertamanya.

Selain itu, kita juga dapat mengenal pasti dan berwaspada semasa meneliti tawaran yang tidak realistik di sekeliling kita.

Rancang Wang Dari Sekarang membawa kita mengenali beberapa skop asas dalam pengurusan kewangan yang lebih Islami.

Berita Sedih

Dukacita.

Sekarang buku ini tidak lagi dicetak. Cuma ada dalam format ebook sahaja. Sekiranya berminat, tuan dapat membaca sample ebook ini. Hanya perlu klik link yang diberikan di bawah:

Google Play; Rancang Wang Dari Sekarang

About the author: Suzardi Maulan, seorang Islamic Financial Planner. Sekiranya tuan-puan mahukan konsultansi kewangan & pelaburan sila klik link ini: Konsultansi Kewangan

41 comments… add one
  • taza rsateam May 27, 2010

    Hebat Pak Di dah keluarkan buku insyallah akan dapatkan segera

  • RaYbAkH May 27, 2010

    Pakdi,

    Lama tak jumpe hang.

    Tahniah sebab dah kluar buku yang aku pasti punya intipati yang hebat.

    Anyway, aku dah contact PTS dan depa cakap pencetak akan kluarkan buku hang on 1st Jun 2010.

    Tahniah skali lagi.

  • Wida May 27, 2010

    Tahniah Pakdi di atas pelancaran buku!

    Raybakh.. akan keluar tu..maksudnya..di MPH dah ada pada 1 Jun?

  • pakdi May 27, 2010

    Seperti yang Raybakh tulis, dan juga yang sudah update di web PTS, kena tunggu 1 Jun nampaknya.

    *Kena edit balik post ni.

  • Saudagar Gaharu May 28, 2010

    Tahniah Pakdi, insyaallah akan diusahakan. Semoga segala usaha anda diberkati Allah.

  • wan May 29, 2010

    Salam

    Ni saya lari tajuk skit…klu blh, sdra Pakdi perlu terangkan tentang bank2 yg islamic 100%..br la org blh tahu mana satu islamic n tidak..

    Setahu saya, ada 3 shj bank yg 100% islamic
    1.Bank Islam
    2.Bank Muamalat
    3.Bank Rakyat

    Bank Rakyat adalah konvensional, tp br bertukar menjadi 100% islamic..so, ad sesetengah ulama kata, kene tggu lagi 5 thn utk memastikan bank rakyat benar2 bersih dr unsur konvensional….

    wallahu’alam..

  • bantai May 31, 2010

    Alhamdullillah

    Tahniah Pakdi berjaya melahirkan buku sulung.
    Insyaallah saya akan p beli segera!

    p/s :mcmana saya boleh dapatkan t/tangan pakdi pada buku tu?

  • eldor May 31, 2010

    Tahniah Pakdi, Ooo rupanya PTS berhampiran dengan pejabat kerja saya. Insyallah esok saya datang.

  • Alyani May 31, 2010

    Tahniah…
    dapat anak sulung..terbit buku sulung..
    moga-moga bertambah anak bertambah la
    hasil penulisan ilmiah Pakdi…

    p/s: patut lama tak update blog..ada projek mega rupanya…

  • jam tangan Jun 1, 2010

    tahniah2 pakdi…
    dah semakin melangkah maju…
    teruskan usha

  • kunang kunang Jun 1, 2010

    Salam. Mabruk bro! Tak de free copy ke utk kroni? Ha ha .. subsidi lagi …

  • Diver Jun 1, 2010

    Tahniah Pakdi..
    masih ada hutang lansai dengan Pakdi niih..
    bila la nak jumpa..

    Raybakh pun timbul semula..Alyani pun..
    lama tak dengau cerita…

  • Diver Jun 1, 2010

    silap..hutang tak langsai..

  • Acik fosilmitra Jun 1, 2010

    Tahniah dan semoga akan melahirkan lebih banyak buku² yg bermutu… Tahniah sekali lagi…

  • Thinkerich Jun 1, 2010

    Tahniah , PakDi dia atas kelahiran karya yang pertama…semoga sukses 🙂

  • Alyani Jun 1, 2010

    Diver…

    saya selalu jenguk-jenguk BJ..
    korang jer yg selalu jarang buat posting…

  • pakdi Jun 2, 2010

    Terima kasih kepada semua. Siapa yang sudah dapatkan buku ini bolehlah bagitau beli di mana, mungkin dapat bantu yang lain untuk mendapatkannya pula selepas itu.

    Nak jumpa, boleh hantar emel… 😀

  • Hawa Jun 2, 2010

    Pakdi, ada masalah ke dengan laman web PTS tu?
    Saya tak boleh akses daripada kelmarin lagi. Uhuhuhuhu~
    buku ni jual kat pts saje ke? MPH online saya tgk takde lagi…

  • eldor Jun 2, 2010

    Saya mesti pilih. Semalam saya sudah membeli buku RWDS di pejabat PTS,buku belum di susun pada rak sebab masih panas lagi…puas jugalah menunggu.Alhamdulillah dpt harga diskaun.

  • RaYbAkH Jun 3, 2010

    Salam Diver & Alyani 😀 otai lama BJ nih..:D

  • RaYbAkH Jun 3, 2010

    Salam Diver & Alyani 😀 otai lama BJ nih..:D

    Esok aku nak pi opis PTS, nak borong RWDS 😀

    Nanti dah baca, aku kasik review, ok pakdi?

  • Edbuno Hubahuba Jun 3, 2010

    tahniah pakdi. semoga buku ini dapat membantu ramai orang. Saya akan dapatkannya hujung minggu ini. 🙂 [nak ebook cashflow juga 😀 ]

  • sal Jun 4, 2010

    akan pergi tengok di kedai buku…kalau best mmg akan beli 🙂

  • Lah Jun 4, 2010

    pakdi, buku RWDS tak dapat beli online melalui PTS,tak ada dlm list..
    online MPH pn xde

  • shaharil Jun 6, 2010

    tahniah pakdi dah berjaya menghasilkan buku.

  • Diver Jun 6, 2010

    TQ Eldor..
    info bagus tu..
    dapat diskaun jika beli terus di PTS..

    Jika beli terus dari Pakdi,..
    dapat diskaun dan autograf Pakdi kann?..

    Antara Eldor ngan Raybakh,..
    siapa akan kasi review awal?
    ramai nunggu niih..

  • Edbuno Hubahuba Jun 7, 2010

    pakdi, buku pakdi belum ada di popular terminal one seremban semalam… saya kena cari di tempat lain pula…

    kalau beli secara online adakah lebih mudah?

  • pakdi Jun 8, 2010

    Terima kasih kepada yang dah dapatkan buku tu sampai cari di PTS sendiri.

    Memandangkan ramai yang bagi feedback, maka saya buka ruang yang terhad ini untuk tuan puan beli terus dari saya secara online. Seperti kata Diver, ada autograph. Malangnya pembelian cara ini perlu tambah kos pos.

    Boleh rujuk
    http://www.pakdi.net/bagaimana-untuk-beli-buku-pakdi/

  • mael@hadif Jun 11, 2010

    Salam Pak Di n all

    Tanhiah n syabas Pak Di .. dah ada buku sendiri .. dari PTS pula tu.. hebat!

    Jom Rancangkan Kejayaan.
    mael@hadif

  • Hawa Jun 17, 2010

    Salam PAKDI,

    Kalau beli dari Pakdi sendiri tak dapat ke free ebook tu? 😉

  • pakdi Jun 18, 2010

    @mael, terima kasih, dah beli? hehe

    @hawa, tidak. saya hanya beri kepada mereka yang berjaya buat task tersebut 🙂 mudah sahaja kan, ada blog, FB dah boleh buat.

  • jem Jun 26, 2010

    saya baru beli buku pakdi dari PTS online bookstore. tak sabar nak baca! moga moga byk ilmu baru dapat dipelajari

    • pakdi Nov 21, 2010

      Terima kasih tuan.

  • adika Nov 15, 2010

    saya dah membaca buku pakdi tu..memang menarik..disini saya nak dapatkan pandangan pakdi, bagi orang yg dah penuh ASB nye…apakah nasihat Pakdi, jenis pelaburan seterusnya yg patut di ceburi??Hartanah ke?saham ke?

    • pakdi Nov 21, 2010

      Bergantung kepada apa kemahiran yang ada.

  • asrah May 3, 2011

    saya dah beli buku Rancang wang Dari Sekarang dan saya suke membacanya sebab tidak complicated dan bahasa yang digunakan senang untuk difahami…seyes tak ngantuk membaca yer…dan saya dapat ilmu berkaitan kewangan…keep it up Pakdi.

  • alanpjs2 May 13, 2011

    ini ulasan peribadi saya pasal buku RWDS.
    http://bijakwangbijakit.blogspot.com/2011/05/ulasan-buku-rancang-wang-dari-sekarang.html

    fyi, saya beli buku ni di kedai buku POPULAR, JUSCO Equine Park.

Leave a Comment