Dividen & Bonus ASB 2012

Tun Ahmad Sarji & Tan Sri Hamad Kama Piah umum dividen & bonus ASB

Dividen: 7.75 sen seunit

Bonus: 1.15 sen seunit

Semua pemegang unit ASB dapat mengemaskini buku pelaburan ASB masing-masing di Ibu Pejabat, pejabat atau ejen ASNB di seluruh negara mulai 2 Januari depan.

Dah bersedia nak melabur saham sendiri? Klik di sini (Hanya untuk yang berani sahaja)

About the author: Suzardi Maulan, Islamic Financial Planner (IFP). Klik sini untuk info lanjut

Lagi Artikel Menarik

21 comments… add one
  • Wan_PMD Dec 25, 2012

    Tabung Haji bila pulak ye? =)

  • ashraf Dec 25, 2012

    Alhamdulillah…akhirnya.. akhir tahun ni dapat penuhkan RM200K utk asb diri sendiri dan Rm200K unk asb wife (bukan pinjaman) setelah 6 tahun menyimpan secara tegar. Terima ksaih pakdi coz banyak memberi penerangan tentang kehebatan ASB dlam blog Pakdi…wlaupun pakdi tak terlalu bias dengan ASB tapi idea pakdi pasal ASB sungguh menarik. Sekarang tengah pikir nak melabur kat mana pula dividen2 dan duit2 yang akan datang……mesti terus selongkar blog pakdi lagi lepas ni.

    • kuap kuap Dec 27, 2012

      dah ada 200k harap jgn lupa zakat rm5,000 🙂
      maaf, cuma peringatan sesama islam tang rukun 🙂

  • aBu Dec 25, 2012

    Salam Pakdi dan semua,

    Saya dah simpan dlm ASB since 3yrs ago, but only baru2 nih dalam hati terdetik untuk simpan dalam Tabung Haji instead of ASB. Sbb utama adalah dividen Tabung Haji dh tolak zakat siap2, paling rendah pn kalau 5.25% dh boleh same dgn ASB 7.75% – 2.5% (zakat). Last year 6%, maybe next2 year can be maintained.

    Wassalam.

    Jazak Allah Khair.

  • titan Dec 25, 2012

    tunggu tabung haji plakk..

  • Suzardi Maulan Jan 2, 2013

    Semua dah update buku ke? 🙂

    • Wan_PMD Jan 2, 2013

      Esok nak pi update.. =)

      • wan. rocky Jan 2, 2013

        Tahun ni lumayan pak…kami ore sbrang pon suka ini asb.

    • SyukurSapuan Jan 2, 2013

      Alhamdulillah, dah update.. hehe.. 😀

  • noreen Jan 2, 2013

    salam..
    belum update lagi buku asb..rasenye time ni mesti ramai org..pegi lambat skit la..

    • nisah Jan 3, 2013

      Assalamualikum
      Selain ke bank/agen, tak ada ke ruang disini untuk kita kira sendiri dividen ASB dtu?

  • Leeya Jan 9, 2013

    Dah update buku ASB.. alhamdulillah.. 🙂

  • if Jan 16, 2013

    berkenaan halal haram Asb mcm mana pulak ye pakdi?

  • saad-abiwaqos Jan 23, 2013

    Elakkan diri dari menjadi umat islam tegar memakan riba. Tiada tempat yang sesuai lagi bagi mereka melainkan sebagai bahan bakar api neraka. Riba adalah nafsu dunia yg tak berkesudahan dan ia adalah tunjang pembangunan sistem kapitalis bawaan orang2 yg memerangi Allah Rabbuljalil. Jika masih berdegil, ketawalah sesuka hati anda mendapat laba riba sebelum azab ditimpa bala sebagai musuh yang memerangi Allah Taala sendiri.

Leave a Comment