Cara Buat Duit di Internet

skem

Hati-hati.

Jangan menjadi mangsa.

“Pencuri tidak akan mengaku dia pencuri.”

Ramai memberi harapan palsu dengan menyatakan ada peluang buat duit yang mudah di internet. Tak perlu buat apa-apa, masukkan duit, nak untung lebih cari orang bawah, dan tunggu duit tiap-tiap bulan.

Dari harapan palsu tersebut, berpusu-pusu yang membuat pinjaman dengan bank.

Buat duit tidak semudah yang dijanjikan.

Berwaspadalah.

About the author: Tidak ada masa urus pelaburan sendiri? Jika ya, sila klik sini — Konsultansi Pelaburan

19 comments… add one
  • student May 3, 2010

    penjenayah tidak mengaku penjenayah.

    orang mukmin tidak akan jatuh ke ‘lubang’ yang sama berulang-ulang kali.

  • matjoe May 3, 2010

    melayu suruh kaya bagi alasan – fuhh, classic quote ni

  • Wida May 3, 2010

    Ulang cetak ke Pakdi?

  • pakdi May 3, 2010

    @ wida, betul. Siaran ulangan.

  • Rohana May 3, 2010

    Ingat ke nak bagi tips buat duit di internet..

  • wah..ada kes berat kalau pakdi ulang tayang sesuatu artikel.

  • soleh May 4, 2010

    Salam,
    Banyak tu 6.7 billion user. Cuma berapa yang masuk website kita tu yang penting..huhu

  • hashim May 4, 2010

    Tuan .. Izinkan saya untuk paste gambar ni kat facebook (kemaman) sekadar peringatan kepada orang ramai …
    Wassalam

  • shauq May 6, 2010

    ramai sangatla budak2 sekarang ni. duk promote benda ni je.

  • Faeiz May 7, 2010

    Login Facebook dapat duit satu program yang kelakar.
    Tak paham macam mana bleh ramai orang Melayu terjebak..

  • arif May 8, 2010

    satu sebab = tamak.
    sapa tak mau Login Facebook dapat USD100 bro ?

  • Masalahnya tidak faham asas perniagaan dan sentiasa dibelenggu perasaan tamak.

  • mais Jun 18, 2010

    hemm..suka baca komen2 orang dalam blog ni…bukan apa suka dengar “apa orang kata”…then…pikaq..

  • fendi Aug 15, 2010

    benda macam ni takkan habis. lepas satu.. keluar lagi 10.

  • Amy Jan 12, 2011

    Saya ada baca artikel berkaitan dropship dan memborong di China de web ini ***if not mistaken 😉

    I have questions to ask .. minta pandangan dari orang yang berpengalaman.

    Saya ada dapat several quotations from traders dari China

    cth: Bizonline-Mall.com dan ielecs.com

    nampak mcm boleh dipercayai..

    and the issue now is:

    1. I would love some recommendations or any info before I place and order.
    2.can I trust them?!
    3.How to do extra research?!
    4.If the quotation stated that “The price include shipping fee, insurance and customs taxes to your hand in your country Malaysia( Door To Door Service)”…maksudnya memang takde extra cost ke yang kita akan tanggung seperti tax dari kastam dan lain2???

    Pandangan saudara amat diharapkan.

    Terima Kasih

  • brew Jan 3, 2012

    Amy – Custom clearance biasanya takde kena mengena dengan dropshipping punya price, tapi maybe dorang dah pernah buat sale ni ke malaysia tuk item yang sama, jadi sebab tu dorang kasi harga sama.tapi tang kepercayaaan tu, tepuk dada tanya selera.

  • HPA Online Jan 4, 2012

    memang betul komen faeiz tu. aku pun confius bila depa yang dok promote kat facebook nie. kalau betul senang sangat nak buat duit online nie, mesti ramai yang dah jadi jutawan.

    Yang mengaku jutawan tu, betul ke dah jutawan?

    • K.I.T.T Nov 18, 2012

      yang jutawan tu sebenarnya bukan jutawan yang kaya dengan cash..kaya dengan hutang.beli kereta hutang…beli rumah hutang…anak bini berbelanja hutang guna kredit kad….kalau panggil tukang paip repair tu pun nak bagi secara hutang jugak.(cheq) ..hutang bukan main lama.hutang kereta minimum dah 5 tahun.belum campur hutang2 lain….pastu tengok pulak jawatan atau perniagaan apa yang dijalankan….katalah menjual ubat ubat.dan dari sana ada untung RM 10k sebulan bersih…takkan nak guna kereta kancil atau wira utk buat bisnes? mesti busuk pun Honda atau Toyota atau Chevolet ke..prefer 2.0cc keatas…pastu kereta kereta macam ni bukan murah harga jualannya.mencecah RM 100k keatas…pastu tempoh bayar balik amik pakej 5 tahun pun kat kat RM 1k.tu belum tolak minyak+sparepart etc etc….dah beli kereta macam tu takkan nak duduk kat kawasan taman abc lot 89? mesti duduk kat kawasan bandar.kawasan bangsar.atau KL…banglo lot atas bawah ada kolam renang.lot rumah nak amik yang corner lot.end lot atau lot tengah tak mau…lot rumah bermula dengan “1” (become 1st ) ni rumah macam ni dah berapa juta? ni pulak hutang sebulan berapa pulak kira? berapa lama pulak nak membayar? 10 tahun? 20 tahun? pastu pulak duduk kat malaysia ni dia punya sistem transport dia macam @#$%^^&&*. kalau ada bini atau anak (tak kira lelaki atau perempuan) nak bergerak ke sana sini minimum mesti ada belikan Myvi atau kereta jimat minyak yang ini lagi sekali HUTANG!….berapa tahun pulak? wallahhuallam. kena pulak anak atau bini tak reti hidup susah…dia gunakan kereta 24/7/365 takde henti…time maintanance selalu lupa..ending up….hutang lagi la (bayar guna kredit kad atau cheq)

      bila dah hutang atas bawah depan belakang kiri kanan timur barat maka kepala akan jadi stressssss.tekanan akan meningkat.celik mata kena pikir.macam mana nak settle hutang bulan ni? kadang kadang pagi subuh telefon/sms/whatsapp/email dah ada masuk tanya “bila cheq saya boleh dapat?” payment tu hari dah clear (semua ? bersifat duit dan wang) maka akan berlakulah penyakit yang paling ditakuti oleh umat manusia tidak kira bangsa dan agama iaitu penyakit?

      SAKIT JANTUNG.

      betul tak wahai wahai jutawan yang ada disini? kalau tanya aku la…ni semua agenda yahudi atau non-muslim utk memastikan umat islam tu berada dalam line diorang……utk memastikan umat islam dicengkam atas dan bawah walaupun dah merdeka 50 tahun……agak agak kalau jutawan tu islamik sangat atau nak menegakkan Islam mereka akan buat isu minyak naik atau spekulasi mata wang. dengan ini jutawan yang islam yang kaya tadi tu akan mengalami gangguan dalam perniagaan.untung barang mungkin berkurangan.dan harga barang semasa mungkin akan meningkat.dan pada masa yang sama kos operasi syarikat naik mendadak..bila ini berlaku…dan sebagai tindak balas akan berlaku kenaikan harga barang dan kenaikan gaji pekerja.sekaligus kos ini terpaksa diserap oleh pembeli…dan ada sebilangan pembeli akan lari pergi membeli pada pesaing yang lain ………ini akan melemahkan dan mematikan si jutawan yang nak menegakkan Islam tadi secara perlahan lahan.si jutawan Islam tu akan mati dengan sendirinya tanpa perlu pembunuh upahan.

      yang betul betul jutawan Islam kat dunia ni Sultan Brunei.kekayaan negara adalah dibawah baginda.agak agak korang kat sini la…baginda berbelanja secara cash atau hutang macam ktia semua? semua sedia maklum Brunei negara yang kaya dengan minyak.dan yang paling best negaranya sangat kecil penduduk tak ramai…..as a bonus nilai 1 dollar Brunei adalah SAMA dengan 1 Dollar Singapore….

  • poknik Aug 7, 2012

    salam amy,

    saya slalu gak order barang dari china ni secara online, dan bayar guna kad debit ( sebab lebih selamat dari guna kad kredit ), yg penting kena selalu buat extra research contohnya guna google, search ielecs scam dan sebagainya.. tengok kut2 dah ada orang lain yang lebih awal kena tipu dan sebagainya.. tapi yang paling penting harus diingat, barangan dari china ni memang murah, dan kalau dah murah, kualitinya fikir2 la sendiri..

Leave a Comment