Bursa Saham Jatuh Merudum Apabila Pakatan Rakyat Menang?

indekscsl

Pakdi: Bagus juga kalau jatuh. Hi hi hi #PelaburHensem

Apa kata kalian pula?

About the author: Suzardi Maulan, penulis tutorial online Panduan Cashflow & Panduan Saham Untuk Pelabur Baru. Sila klik sini untuk membaca profil penuh.

9 comments… add one

  • Fero Feb 22, 2013

    tak pe la jatuh dulu…naik semula kemudian. dia hanya nak cetuskan rasa panik di kalangan orang ramai khususnya pemain-pemain saham ni..hehe

  • SyukurSapuan Feb 22, 2013

    okey jugak.. boleh beli harga diskaun! hehe.. :D

  • Ferdy Feb 22, 2013

    Boleh buat short selling.. hehe!

  • Zulfadli Feb 22, 2013

    Boley borong banyak2. hehe~

  • suhar Feb 24, 2013

    alah…..Masa China Crisis dulu pun market jatuh 200 pt juga….tapi naik balik smpai skrg….ramai yg buat untung…..

  • Portal KSSR Feb 24, 2013

    setiap benda yang naik pasti akan turun,biasala tue..

  • kuap kuap Feb 26, 2013

    bagus jugak jatuh. baru je reload peluru jual time klci tinggi. leh beli harge diskaun teeheehee

  • Muhammad Feb 28, 2013

    pandai psycho je tu.hehe.yang penting analisis saham berdasarkan aktiviti syarikat tu. apa business core dia, macam mana management dia, dari segi accounting dia, macam mana lifestyle pekerjanya, macam mana dengan R&D nya, kalau semua tu bagus turun macam mana pun dia akan naik balik. yang penting jangan harga tinggi berdasarkan sepkulasi je. kalau macam ni memang ada kemungkinan jatuh xkan naik-naik lagi.

  • Shane My Mar 4, 2013

    That depends on the outcome of the election. If PKR wins with a slim majority without 2/3 of the seats, we are in for a difficult time. There will be more bickering in the parliament then policy making. Vice versa to be said if BN wins with a slim majority. Either way, its not a good thing for investors. The best scenario we can have and hope for is a clear 2/3 majority from either one of the party.

Leave a Comment